Behandeling bij Parkinson

Bij de ziekte van Parkinson sterven hersencellen langzaam af. Parkinson veroorzaakt veel verschillende klachten, vooral bij het bewegen en de gemoedstoestand. De ziekte is niet te genezen. Hoewel het lastig is, is het toch belangrijk om te blijven bewegen als je Parkinson hebt. Een fysiotherapeut kan je helpen om problemen bij het bewegen te voorkomen, stabiliseren of verminderen.

Tijdens elk stadium van de ziekte van Parkinson kun je voor informatie of advies op maat terecht bij ons. Bij de ziekte van Parkinson richt fysiotherapeutische behandeling zich op het voorkomen, stabiliseren of verminderen van de problemen tijdens het bewegen. Ook kunnen wij u helpen bij het opbouwen of onderhouden van conditie en de verbetering van specifieke, dagelijkse activiteiten.

Het is verstandig om naar een fysiotherapeut te gaan als je:

  • wilt leren hoe je met deze ziekte zo goed mogelijk kunt bewegen;
  • het lastig vindt om geregeld aan lichaamsbeweging te doen;
  • vragen hebt over (veilige en passende) lichaamsbeweging;
  • problemen hebt bij ‘normale’ dagelijkse activiteiten zoals lopen, opstaan uit een stoel, omdraaien in bed of in de auto stappen;
  • bang bent om te vallen of (bijna) gevallen bent;
  • pijn hebt, bijvoorbeeld in je nek, rug of schouders.

Onze medewerker Suzanne Looijen is gespecialiseerd in de behandeling van mensen met Parkinson en is lid van ParkinsonNet, de zorg organisatie in Nederland op gebied van Parkinsonzorg .

Heeft u vragen over de behandeling die wij als fysiotherapeuten kunnen bieden of over de begeleiding die wij mogelijk zouden kunnen bieden, bel ons dan voor meer informatie (0317) 421487 of e-mail naar info@fysiotherapiegroothuis.nl.