Vallen Verleden Tijd

Lees meer: Cursus Veilig leren Vallen
Start datum cursus veilig leren vallen, 15 januari 2013.

In de Sint Maartenskliniek is de afgelopen jaren een programma voor valtraining en valpreventie van ouderen ontwikkeld en getest. Vanwege de uitstekende resultaten biedt onze praktijk deze training nu in Wageningen.

Doel:
Het risico dat u valt verkleinen door de loop- en evenwichtstraining.
De angst om te vallen verminderen door het aanleren van valtechnieken in de valtraining

De loop- en evenwichtstraining:
Er wordt een parcours uitgezet waarin allerlei obstakels zijn nagebootst die u in het dagelijks leven ook tegenkomt drempels, losse stoeptegels, opstapjes, hellingen enz. U wordt vaardig in het nemen van deze obstakels. Verder worden er op speelse manier loopoefeningen gedaan.

De valtraining:
In een opbouw van 5 lessen leert u de basisprincipes voor het maken van een veilige val. We beginnen rustig met oefeningen op de stoel. Later doen we oefeningen op de grond met judomatten en een dikke valmat. In de lessen worden technieken uit de judo gebruikt en leert u veilig naar de grond te gaan en op te staan. Mocht u ten val komen, dan valt u met gebruik van deze technieken op een veiliger manier, waardoor de kans op botbreuken afneemt.

Voor wie ?
Voor alle 50+-ers die graag veilig willen leren vallen of hun evenwicht willen verbeteren.

Het programma:
Het Vallen Verleden Tijd programma bestaat uit de volgende twee cursussen die ook afzonderlijk van elkaar kunnen worden gevolgd.
De cursus veilig leren vallen bestaat uit 5 lessen van 1 uur.
De groepen bestaan maximaal uit 10 personen.
Wordt gegeven in de praktijk, Nude 30

De cursus loop- en evenwichtstraining duurt 5 weken en bestaat uit 5 lessen van 1 uur. De groepen bestaan maximaal uit 12 personen Wordt gegeven in de Wielewaag.

De training wordt tweemaal per jaar gegeven.

Voor informatie en data kunt u bellen met (0317) 421487 of e-mail naar: info@ftng.nl

Docent

Herma van Wingerden is fysiotherapeut, gespecialiseerd in het behandelen van ouderen. Zij heeft in 2005 de cursus valpreventie en valtraining van het KNGF gevolgd bij de Sint Maartenskliniek te Nijmegen.