Fysiotherapie bij COPD

Fysiotherapie bij COPD

COPDCOPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease, of in het Nederlands, Chronische obstructieve longaandoeningen) is verzamelnaam voor longaandoeningen die zich kenmerken door een vernauwing van de luchtwegen die niet of niet geheel omkeerbaar is. COPD maakt dat ademen moeilijker en minder efficiënt gaat. COPD kan niet genezen worden. U kunt er wel zo goed mogelijk mee leren omgaan, bijvoorbeeld door in een zo goed mogelijke conditie te blijven, hierbij kan fysiotherapie helpen.

Fysiotherapie kan u helpen uw conditie op peil te brengen door inspanningstraining en spieroefeningen. Heeft u problemen met slijm opgeven, dan kan de fysiotherapeut u helpen met het aanleren van een effectieve manier van slijm losmaken en huffen en/of hoesten. Ademoefeningen kunnen helpen de kortademigheid te verminderen.

We beschikken over speciale meetapparatuur en oefenmogelijkheden in onze praktijk. Denkt u hierbij aan het meten van de saturatie tijdens sporten, piekflow-, hartslag- bloeddruk- en spirometer. Onze therapeuten werken volgens de meest recente richtlijnen voor behandeling van COPD klachten.

Onze medewerker Suzanne Looijen maakt deel uit van het COPD Netwerk van de Gelderse Vallei; zie ook Regionaal Overleg Fysiotherapeuten Gelderse Vallei waarvan onze praktijk deel uit maakt.

Heeft u vragen over de behandeling die wij als fysiotherapeuten kunnen bieden of over de begeleiding die wij mogelijk zouden kunnen bieden, bel ons dan voor meer informatie (0317) 421487 of e-mail naar info@fysiotherapiegroothuis.nl.