Samenwerking

Samenwerking draagt bij aan betere kwaliteit van zorg.

Fysiotherapie Groothuis probeert bij te dragen aan het leveren van een hoge kwaliteit van zorg. Indien nodig zoeken we de samenwerking met diverse (gespecialiseerde) zorgverleners. Wij zijn lid van diverse specialistische netwerken en werken intensief samen met diverse partners.

Stichting het Wiel: Binnen deze stichting werken Wageningse zorgverleners samen in verschillende werkgroepen om belangrijke knelpunten in de zorgverlening op te lossen. Vanuit Fysiotherapie Groothuis zit Corine Rewinkel in het bestuur van de stichting.

Buurtzorg Wageningen: sinds 2012 maken we deel uit van de Buurtzorg+ teams in Wageningen. Regelmatig overleggen we met de contactpersoon van de buurtzorg en een ergotherapeut van De Den over de zorgvragen van clienten. Er wordt naar elkaar verwezen zodra we signaleren dat dit nodig is.

Onze praktijk adviseert binnen de samenwerking met buurtzorg specifiek op het gebied van bewegen.

Samenwerking Fysiotherapie Groothuis

Netwerk Ouderen Fysiotherapie Gelderse Vallei: sinds 2011 is Herma van Wingerden lid van het netwerk voor ouderen Fysiotherapie. Een groep fysiotherapeuten uit de regio gelderse vallei gespecialiseerd in het behandelen van ouderen of mensen met meerdere aandoeningen tegelijk.

MS Netwerk Gelderse Vallei: sinds 2014 is Herma van Wingerden lid van het MS netwerk voor fysiotherapeutische behandeling bij MS klachten.

COPD netwerk: Suzanne Looijen is lid van dit regionale netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van COPD patiënten.

ParkinsonNet: Suzanne Looijen is lid van het landelijke netwerk van zorgverleners  gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van parkinsonpatiënten. Meer dan 2000 zorgverleners zijn aangesloten bij dit netwerk, waaronder ook uw fysiotherapeut in Wageningen.

Solidez:de welzijns organisatie van Wageningen. Fysiotherapie Groothuis werkt samen met Solidez bij het geven van o.a. de ontspanningslessen op dinsdag ochtend in de Pomhorst.IndigoSolidez

Indigo: In samenwerking met Indigo verzorgt onze praktijk de Liever Bewegen dan Moe lessen. Deze lessen worden nu al een paar jaar in Wageningen aangeboden en hebben als doel mensen weer te activeren, qua beweging en sociaal.