Functioneel Training Ouderen

Zelfstandig wonen zonder zorg(en)…
Preventief trainingsprogramma voor thuiswonende senioren

Wat is het?
Het is een training die speciaal is ontwikkeld voor 70-plussers die wat meer moeite beginnen te krijgen met het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten. Het richt zich op het trainen van activiteiten die u dagelijks doet (bijvoorbeeld iets oprapen van de grond of opstappen op een traptrede). Het doel van de training is dat u de dingen die u gewend bent te doen, kunt blijven doen.

Wat kunt u verwachten?
Tijdens de training start u met een warming-up op de home trainer, loopband of roeiapparaat, daarna oefent u handelingen uit uw dagelijkse leven zoals bijv. het lopen met een dienblad, opstaan van de grond . U zult merken dat u zich fitter gaat voelen en dat het uitvoeren van uw dagelijkse handelingen gemakkelijker gaat.

Meer weten? Lees verder.

Als steeds meer dingen steeds meer moeite kosten.
Veel mensen van 70 jaar en ouder krijgen wat meer moeite met dagelijkse handelingen zoals, het doen van het eigen huishouden maar ook traplopen, boodschappen doen, iets hoog pakken uit een keukenkastje of iets oprapen van de grond. Velen worden ook sneller moe na bijvoorbeeld een dagje uit of een familiebezoek. Zelfstandig wonen wordt steeds moeilijker.

Functionele Training Ouderen
De overheid erkent deze problematiek en wil tegelijkertijd ouderen zolang mogelijk zelfstandig thuis laten wonen. Daarom heeft TNO gefinancierd door Zorgonderzoek Nederland een programma opgezet genaamd: Functionele Training Ouderen. Fysiotherapiepraktijk Nelly Groothuis is in Wageningen is geselecteerd om dit in 2012 uit te voeren.

Locatie: Fysiotherapiepraktijk Nelly Groothuis, Nude 30 ( Schimmelpenninckgebouw)

Meer weten: Herma van Wingerden geriatrie fysiotherapeut
Aanmelden: Fysiotherapiepraktijk Nelly Groothuis, 0317-421487