Zorgverzekering in 2018: bekijk veranderingen in fysiotherapievergoedingen

Begin november maken alle zorgverzekeraars hun premies en aanvullende pakketten voor 2018 bekend. Dat moeten ze uiterlijk 12 november gedaan hebben, een week eerder dan de afgelopen jaren het geval was.

De kans is groot dat er iets verandert aan de vergoeding van fysiotherapie door je zorgverzekering. Mogelijk worden er in 2018 meer behandelingen vergoed, maar dat kunnen er ook minder worden. Het is verstandig om dit op tijd te controleren, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Vergoedingen per zorgverzekeraar

Op de website van Independer vind je een vergoedingsoverzicht voor fysiotherapie. Daarin zie je per aanvullend pakket hoeveel behandelingen er vergoed worden. Vanaf 12 november zie je in dat overzicht de pakketten voor volgend jaar staan.

Chronische aandoening

Patiënten met een chronische aandoening hebben ook in 2018 vanaf de 21ste behandeling recht op vergoeding uit de basisverzekering. Om welke aandoeningen dat gaat, is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Aftrekbaar van belasting

In bepaalde situaties zijn de kosten van fysiotherapie aftrekbaar. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Meer informatie daarover staat op de website van de Belastingdienst.

Bron: Independer