08 jan

Portret schilderijen in de praktijk

Heleen Velema exposeert in januari/februari 2015 een serie geschilderde portretten in de Praktijk.

Heleen: “Mijn enthousiasme voor het maken van portretten begon in 2000, toen ik een paar weken in Bangladesh was en met pastelkrijt portretten van vrouwen in een lepraziekenhuis tekende. Bij terugkeer schreef ik me in voor een cursus portret- en modelschilderen.

Na een aantal jaren van experimenteren en kritische feedback schilder ik nu portretten in acryl van mensen uit de hele wereld, naar model, maar ook van foto’s. Bij voorkeur schilder ik oude mensen aan de rand van de samenleving. Juist die wil ik dichterbij brengen. Door mijn schilderijen hoop ik dat mensen echt naar deze mooie mensen gaan kijken en benieuwd zijn naar het verhaal wat ze te vertellen hebben.”

Op www.heleenvelema.com is een overzicht van Heleen’s werk te vinden.

Contact